Budgetuitje voor het hele gezin en oma en opa.

Budgetuitje met de kinderen – 3 tips

De zomer staat voor de deur. Mooi moment op samen op avontuur te gaan, het liefst wel binnen het budget. Ontdek hier een aantal tips voor een budgetuitje met de (klein)kinderen.

Budgetuitje

Een uitje met een budget. Dat klinkt in eerste instantie niet erg gezellig. Houd echter in je achterhoofd dat kinderen niet veel nodig hebben om het naar hun zin te hebben. Zij zullen het echt niet erg vinden als papa en mama, of opa en oma een beetje op hun centjes letten – zolang het maar gezellig is en leuk.

  1. Uitjes hoeven niet altijd geld te kosten

De eerste gouden tip voor een budgetuitje: uitjes hoeven niet altijd geld te kosten. Een dagje naar de dierentuin of naar de bioscoop kan best prijzig uitvallen omdat je ook een kaartje moet betalen. Om wat euro’s te besparen kan je ook voor uitjes kiezen die gratis toegang hebben, dat scheelt toch weer een beetje en alle beetjes helpen.

Voorbeelden van gratis uitjes zijn: lekker wandelen in de natuur met de kids, een dagje spelen op het strand, gezellig naar de kinderboerderij of leuk een eigen fietstochtje maken. Het leuke aan een fietstochtje is dat je langs allerlei plekjes kunt gaan. Denk hierbij aan de speeltuin, een park of een tentje om lekker te lunchen.

  1. Euro’s besparen met eten en drinken

Wil je toch graag naar de dierentuin of naar het attractiepark? Kijk dan allereerst of je toegangskaartjes met korting kunt kopen. Verder is het verstandig om zelf wat eten en drinken mee te nemen. Je hoeft je niet te schamen voor een thuisgemaakte lunch, bijna iedereen doet het. Bovendien zijn jouw (klein) kinderen het gewend om tijdens de lunch hun trommeltje te pakken: dat doen ze ook op school.

Eten en drinken zijn in dierentuinen of parken vaak aan de prijzige kant. Door zelf wat broodjes en een fles limonade mee te nemen bespaar je toch al gauw weer wat euro’s. Bovendien kan je zelf bepalen wat je op het brood doet. Als je het lievelingsbeleg van het kind op brood doet, zal hij het gegarandeerd opeten.

  1. Van tevoren afspraken maken

Onze laatste gouden tip voor een uitje met een budget is om van tevoren afspraken te maken. Zowel (groot)ouders onderling als met de kinderen. Ga je naar de dierentuin? Spreek dan van tevoren af of jouw kind iets uit mag zoeken uit de giftshop. Het is handig om dit zowel tegen je partner te zeggen als tegen je kind.

Door van tevoren afspraken te maken staat niemand voor onverwachte prijzige verrassingen. Bovendien kan je in de giftshop je kind herinneren aan jullie deal. Dit kan in het ergste geval een uitbarsting voorkomen: een afspraak is immers een afspraak.