Geld besparen met het boek van André Fijan

Geld besparen kan iedereen.

Zo bespaar je geld is een boek voor iedereen.

De afgelopen jaren heb ik me regelmatig verbaast over hoe mensen hun geld uitgeven. Het geld dat eerst met hard werken is verdiend wordt vervolgens vaak uitgegeven alsof het niets waard is.
Dit heeft mij er in 2010 toe bewogen om mijn website zo bespaar je geld op te zetten. In eerste instantie stonden hier alleen maar besparingstips op. Later heb ik op mijn website ook een aantal slimme tips opgenomen over hoe je verstandig met je geld om kunt gaan en je financiën kan beheren. De volgende stap is natuurlijk om alle besparingstips in een boek op te nemen. Inmiddels is mijn boek met besparingstips verschenen met dezelfde titel als mijn website: ‘zo bespaar je geld’.

boek geld besparen - zo bespaar je geld

Geld besparen is eigenlijk: slim met je geld omgaan.

Het klinkt gek maar eigenlijk wil ik uiteindelijk met mijn boek bereiken dat mensen helemaal geen geld hoeven te besparen. Je kan de noodzaak om geld te besparen makkelijk voorkomen door gewoon een beetje verstandig en slim met je geld om te gaan. En je uitgavenpatroon af te stemmen met je inkomsten. Hier gaat mijn boek met besparingstips over. Ik probeer je in mijn boek eigenlijk een aantal tips mee te geven om je meer bewust te maken van je financiën. Om je inkomsten en uitgaven dus onder controle te krijgen door precies in beeld te brengen wat er maandelijks (en jaarlijks) binnenkomt en uitgaat aan geld. Het gaat dus meer om een levenshouding.

Zo bespaar je geld door André Fijan

Een kort stukje uit mijn boek dat geschreven is voor rijk en arm.

Onze koopmansgeest heeft ons tot één van de welvarendste landen ter wereld gemaakt. Het gemiddelde inkomen per hoofd van de bevolking behoort dan ook tot de hoogste ter wereld. Aan het eind van de vorige eeuw is er een generatie ontstaan van hoog opgeleide mensen, die doorgaans veel geld hebben te besteden. Maar zorgen al deze hoge inkomens ook voor minder geldzorgen? Het antwoord hierop is: nee. Onderzoek heeft uitgewezen dat ook mensen met veel geld keuzes moeten maken en hierbij al snel het gevoel hebben dat ze geld tekort komen. Gaan we op vakantie naar Amerika of naar Australië? Kopen we een vrijstaande bungalow in Nederland of een tweede huis in Frankrijk? Al deze keuzes leiden tot stress.

Drie uitgangspunten om slim geld uitgeven.

In mijn boek beschrijf ik verder mijn drie uitgangspunten van geld besparen:

  1. Voorkom verspilling.
  2. Koop zo goedkoop mogelijk in.
  3. Leef duurzaam.

Waar kan ik het boek ‘zo bespaar je geld’ kopen of lenen?

Je kan mijn boek ‘zo bespaar je geld’ op vier manieren bestellen of lenen namelijk:

  1. Koop het boek online bij elke online boekwinkel in Nederland.
  2. Of ga naar de winkel van de plaatselijke boekhandel.
  3. Schaf de goedkope e-boek versie van André Fijan aan als e-pub.
  4. Bestel het boek in pdf versie bij André Fijan zelf.
  5. Of leen het boek gewoon bij jou in de plaatselijke bibliotheek.

Hoe dan ook: Veel plezier met mijn boek en nog veel meer plezier met besparen.