Goedkoop december doorkomen én geld overhouden.

Goedkoop Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw vieren

Er staan leuke maar ook dure tijden aan te komen. Juist in de decembermaand willen we onbezorgd genieten tijdens de feestdagen. Van elkaar, ons gezin, familie en vrienden. Een reden des te meer om al van te voren goed na te denken over hoe je het allemaal een beetje goedkoop en betaalbaar kan houden.

Waar moet je aan denken bij de feestdagen?

Wat dacht je van de kapper, feestkleding, restaurant bezoek of zelf eten kopen, drank, vuurwerk, een feestelijke inrichting van het huis en cadeautjes voor elkaar en speelgoed voor de kinderen. Toch is het mogelijk om op al deze posten te besparen zodat je in januari niet met een financiële kater komt te zitten. Ik geef je een aantal besparingstips in mijn Blog die je helpen om alles goedkoop te houden maar je kan er nog veel meer vinden op mijn website zobespaarjegeld.nl. Bijvoorbeeld op onze speciale pagina over goedkope feestdagen of op onze Sinterklaas pagina met heel veel besparings- en cadeautips! Wist je overigens dat een gemiddeld gezin in Nederland wel 200 tot 500 euro extra uitgeeft in de decembermaand?

Goedkoop Sinterklaas vieren

Goedkoop Sinterklaasfeest vieren

Goedkoop Sinterklaas vieren.

Denk bij het Sinterklaasfeest vooral aan gezelligheid. Geef iedereen één wat duurder cadeautje en voor de rest goedkopere cadeautjes. Denk hierbij ook aan praktische cadeautjes zoals een nieuw scheerapparaat, een mobieltje of kleding. Dit lijken dure cadeaus maar als je ze toch nodig had bespaart dit uiteindelijke het extra cadeau dat je had moeten kopen als je ze eerder zelf gekocht had. Je kan ook afspreken dat iedereen voor elkaar een goedkoop cadeautje koopt voor een maximaal bedrag. Op zobespaarjegeld.nl vind je een speciale themapagina met Sinterklaas besparingstips en een speciale speelgoed webwinkel waar je alle denkbare speelgoed goedkoop kan kopen. Wees overigens voorzichtig met kwetsbaar speelgoed en ander kwetsbare cadeautjes op de avond zelf. Kinderen zijn vaak zo door het dolle heen dat ze niet meer voorzichtig zijn en dingen stuk maken al voor ze gebruikt kunnen worden. Leg de lat voor jezelf niet te hoog voor de avond. Soms ‘verdwijnt’ het voorlezen van een gedicht (waar je drie avonden aan gewerkt hebt) in de euforie van de avond.

Goedkoop Kerst en Oud en Nieuw vieren

Goedkoop Oud en Nieuw vieren

Goedkoop Oud en Nieuw vieren

Ook  de kosten voor Kerst en Oud en Nieuw kunnen behoorlijk oplopen. Denk er van te voren goed over na wat je de dagen gaat doen en bij wie je langs gaat. De één viert Kerst goedkoop, de ander duur.  Denk er ook eens aan dat het bij deze dagen gaat om bezinning en vrede en niet om grote bedragen uitgeven.

 

Maak een keuze: Een lekkere eenvoudige maaltijd thuis met wat extra lekkere dingen die je samen gezellig organiseert en klaarmaakt of een hoop stress dat begint met het kopen van dure chique kleding (die je waarschijnlijk maar één keer draagt), een lange rit naar een restaurant, lang wachten op je plaatsje, jengelende kinderen die patat willen, uren wachten op je eten (en de hoge rekening) omdat het restaurant stampvol zit en uiteindelijk is het eten ook nog koud en niet lekker. Volgens mij is dit niet waar Kerst voor bedoeld is. Maak het dus gezellig met elkaar, vrienden en familie en leg net als bij het Sinterklaasfeest de lat niet te hoog en houd het goedkoop. Hetzelfde geldt voor Oud en Nieuw. Lees onze besparingstips voor de feestdagen pagina er nog maar eens op na om alles extra goedkoop te houden. Maak zelf je oliebollen in de friteuse, koop geen idioot dure wijn wat je toch niet proeft en geniet op een mooie plek van het vuurwerk van anderen in plaats van dat je zelf hieraan honderden euro’s uitgeeft. Geniet ervan!