Zorgverzekering 2017

Zorgverzekering 2017

De afgelopen weken stonden volop in het teken van de nieuwe zorgpremies voor 2017. Het is goed om al vroeg na te denken over wat je wilt met je zorgpolis in 2017. Aanpassen, overstappen of alles hetzelfde laten? De premie voor de zorgverzekering en de eigen bijdrage is één van de grootste kostenposten die er aan komt voor 2017. TIP: Je kan HIER je zorgverzekering 2017 vergelijken en overstappen.
Tegenwoordig is er zoveel keus dat ik het een goed idee vond om jou als lezer een beetje op weg te helpen bij de keuze van je zorgverzekering 2017. Hieronder geef ik je een aantal tips om de juiste keuze te maken. Meer informatie en tips vind je op de speciale zorgverzekeringen pagina op mijn website zobespaarjegeld.nl. Veel succes met je keuze!

Een zorgverzekering is er in verschillende soorten.

De zorgpolis is er in drie soorten namelijk:

  1. de restitutiepolis. Met deze polis kan je je zorgverlener zelf kiezen.
  2. de naturapolis. Bij deze polis moet je gebruik maken van de zorgverlener van de verzekeringsmaatschappij. Zij sluiten dus contracten af met ziekenhuizen.
  3. de budgetpolis. Dit is een soort naturapolis maar dan met zeer beperkte keuze.

Zorgpolis 2017. Wat zijn de kosten?

Bijna alle zorgverzekeringmaatschappijen hanteren verschillende premies voor het basispakket. De kosten verschillen ook per soort zorgverzekering. Meestal is een restitutiepolis goedkoper dan een naturapolis en een budgetpolis is meestal het goedkoopst.

Om de kosten te vergelijken kun je kijken op onze zorgvergelijker.

Zorgpolis 2017. Wat valt er onder de dekking?

In principe dekt elke zorgverzekering alle zorgkosten uit het basispakket. De ziektekostenpolis verschilt voornamelijk in waar je terecht kan voor je zorg. Let er dus goed op dat voordat je een keuze maakt voor een ziektekostenverzekering of de verzekeraar van jouw keuze in 2017 een contract heeft met de zorgverlener waar je op dit moment onder behandeling bent. Het is dus verstandig om de polisvoorwaarden van je ziektekostenverzekering goed hierop na te kijken.

Natuurlijk kan je je ook nog aanvullend verzekeren voor ziektekosten die buiten het basispakket van je zorgverzekering vallen. Wat hier allemaal wel of niet onder valt verschilt ver ziektekostenverzekeraar.

Zorgpolis 2016. De hoogte van het eigen risico.

Voor 2017 bedraagt het minimale eigen risico 385 euro. Dit betekent dus dat je de eerste 385 euro die je aan zorgkosten maakt, zelf moet betalen. Let op! Niet alle zorgkosten vallen onder het eigen risico. Bijvoorbeeld een bezoekje aan je huisarts valt niet onder het eigen risico. Je hoeft overigens niet bij de keuze van een zorgpolis 2017 te vergelijken wat wel of niet onder het eigen risico valt, want dit is bij elke basis ziektekostenverzekering hetzelfde.

Je kunt per polis ook je eigen risico verhogen tot maximaal 885 euro. Hoe hoger je het eigen risico kiest, hoe lager de premie voor je basisverzekering. Het hangt natuurlijk van je persoonlijke situatie af of het goed is om voor een hoog eigen risico te kiezen. Verwacht je veel zorgkosten in 2017 ben je natuurlijk al snel door je eigen risico heen.

Verwacht je niet veel zorgkosten in 2017, dan kun je overwegen je eigen risico te verhogen. Je weet van te voren al wat je maximale financiële schade is. Dit is namelijk maximaal 500 euro meer dan je anders had uitgegeven. Maar vergeet niet dat je van dit bedrag al een gedeelte hebt bespaard doordat de kosten van de basispremie lager was. Zorg wel dat je in staat bent om het extra eigen risico van maximaal 500 euro in 1 keer kan betalen.